Scherm­afbeelding 2023-05-18 om 18.33.07

De Mooiste Stranden


DE MOOISTE STRANDEN

Als speelplaats van de natuur voor zeeschildpadden en dolfijnen, staat Curaçao ook bekend om zijn turquoise zeeën, tropische riffen en spectaculaire uitzichten. Geniet van de zon op een van de “Best Beaches on Earth”, zwem en kajak in het kalme, kristalheldere water, of laat uw innerlijke strandjutter de vrije loop terwijl u uw voeten in het zachte witte zand laat zakken. In totaal zijn er 37 stranden, hieronder de bekendste stranden kort uitgelicht.
KLEIN CURAÇAO


Klein Curaçao is een onderdeel van Curaçao. Het kleine onbewoonde kale rotseilandje ligt op ongeveer 10 kilometer voor de kust van Curaçao en heeft een oppervlakte van 1,7 m², dat als broedplaats fungeert van de Amerikaanse dwergstern, de karetschildpad en de soepschildpad.

 

Op het eiland bevinden zich de ruïnes van twee vuurtorens, een quarantainegebouw en een aantal vissershutten. Ook ligt er een aantal graven op de noordwestkust en in het zuiden en bevinden zich er twee zoetwaterputten.

 

De wateren rond Klein Curaçao worden omringt met poederachtig fijn zandstrand en bieden goede duik- en snorkelmogelijkheden, waar zeeschildpadden, dolfijnen en andere zeedieren in het kristalheldere water te zien zijn. Een tocht met de boot naar het eiland duurt ongeveer twee uur per enkele reis.

Afbeelding klein curacao


PLAYA PORT MARIE

Playa Porto Marie is een druk toeristisch strand in Bandabou, gelegen bij de plaats Sint Willibrordus. Het strand ligt aan de Porto Mariebaai. De blauwe zee heeft een gladde zandbodem.

 

Playa Porto Marie heeft ook een overdekte picknickplaats, strandparasols, stoelverhuur, en een geweldig restaurant aan de Caribische oceaan met een spectaculair uitzicht. Als je geluk hebt, kun je zelfs wilde varkens die op het strand liggen te zonnebaden of in het water spelen. Alles wat nodig is om er een dag van te maken staat op u te wachten.

Port Marie 2

Het is het grootste strand van het eiland, met kalm, helder water, zacht wit strand en schaduwrijke palmen. Het is gelegen bij de vissersplaats Sint-Michiel ten noordwesten van Willemstad. Het strand is genoemd naar de plantage Blaauw die hier in de buurt lag.

 

Men kan er ideaal snorkelen, duiken en kajakken of gewoon relaxen met een tropisch drankje. In de buurt bevinden zich een golfbaan, hockeyveld en de beeldentuin Blue Bay. 


Wanneer u bij het Blue Bay resort aankomt geeft u bij de security aan dat u voor het strand komt. Er wordt dan gevraagd om uw ID bewijs (rijbewijs is voldoende).

Het strand is niet gratis, een enkeltje is +/- ANG 15,-, inclusief gebruik van ligbed, maar u kunt ook een pasje kopen voor een 10-malige toegang, deze is goedkoper.

Blue Bay2
Kokomo

Dit kleine stukje hemel is een van de beste plekken om een goede tijd te hebben! Kokomo is de thuisbasis van een prachtige zeekust waar er altijd nieuwe dingen gebeuren. Je zult het niet kunnen laten om met je blote voeten in het zand te dansen als er live muzieksessies plaatsvinden tijdens het weekend. Ook het restaurant zal u versteld doen staan met zijn verse en heerlijke menu’s na een wandeling over een van de paden rond het strand. Als de zon ondergaat in de oceaan, maak dan een schommel over het kristalheldere water om de pracht van dit schilderachtige strand in u op te nemen.

 

Voor het gebruik van een strandbed moet u +/- ANG 7,- betalen. Voordat u op het strand aankomt zal er ook een stuk onverharde weg zijn, rij dus voorzichtig.

 

Op Kokomo Beach worden regelmatig grote feesten gegeven met diverse bekende artiesten en Dj’s, zoals Guus Meeuwis, Direct en Martin Garris. Maandelijks vindt het ‘Full Moon’ feest plaats, wat bekend staat als een van de beste feesten van de Caribbean.

Piscadera baai heeft een smal strand en een doorgang naar een lagune. Het is geliefd bij veel duikers omdat er meer dan 400 soorten vissen zwemmen. Piscadera heeft een ondiep plateau met een harde ondergrond waarop harde en zachte koralen groeien. Op sommige plekken komt er zwart koraal voor. De koraal dichtheid is niet erg hoog, het wort onderbroken door richels en zandkanalen. Een drop-off begint op 6 meter diepte en loopt af tot een diepte van 40 meter. Op sommige plaatsen kan de rif-want erg steil zijn en overhangen.Pirate Bay

Jan Thiel is een zeer toeristisch strand met veel vakantieresort in de buurt. Het strand is tegen betaling toegankelijk en alleen voor de gasten van de omliggende resorts is het strand gratis toegankelijk.

 

Het strand is door de nabijgelegen resorts aangelegd, het is het enige strand op Curaçao dat voor een groot deel is aangelegd. Het bestaat voor een groot deel uit een enorme betonnen bak in de zee met daarop okerkleurig fijn zand dat vrijwel geheel kiezel- en schelpvrij is. De stukken strand naast de betonnen bak bestaan uit opgespoten zand.

 

Het is vrij luxueus ingericht en met name gericht op de rijkere toerist. Vrijwel alle denkbare strandfaciliteiten zijn aanwezig. Er worden regelmatig dingen georganiseerd, zoals strandtennis en flyboarding en s ’avonds is er entertainment. In het midden van het strand staat een groot restaurant met een Beachbar.

 

Hoewel dit strand bekend staat om zijn gastronomie en een grote verscheidenheid aan cocktails, is het ook een geweldige plek voor het hele gezin en sportliefhebbers. Er is een geweldig rif om te verkennen tijdens het snorkelen.

Jan Thiel

Dit is een zeer toeristisch strand met kalm, ondiep water dat beschermd wordt door een zorgvuldig geplaatste golfbreker. Dit maakt de zwemomstandigheden hier ideaal, vooral voor kinderen. Het witte zand en de majestueuze palmbomen voor schaduw maken het plaatje compleet. Sea Aquarium Beach, ook wel bekend als Mambo Beach, biedt winkelboetieks, verhuur van stoelen en parasols, en er is een watersportcentrum. De verschillende bars en restaurants bieden verfrissingen en andere faciliteiten en maken het gemakkelijk om hier een hele dag door te brengen zonder het strand te verlaten. Tevens vindt er op Mambo Beach iedere avond een feest met Dj’s plaats.

Mambo2
Lagun 2

Een van de meest fotogenieke stranden van Curacao is te vinden in een verborgen kleine baai. Het ongerepte strand met een fantastisch uitzicht wordt omringd door hoge rotsformaties. Met vissersboten die op het strand liggen, maakt het Playa Lagun tot een ware en charmante schoonheid. De prachtige onderwaterwereld zal ook niet teleurstellen met zijn kristalheldere water. Pak je spullen en snorkel langs de rotsen in het water. Als je geluk hebt kun je ook enkele zeeschildpadden spotten. Alleen in het weekend is er een snackbar geopend.


Kleine Knip is minder toeristisch dan andere stranden en is gratis toegankelijk. Kleine Knip ligt net als Grote Knip, als een inham ingeklemd tussen steile rotsen. Het strand bestaat voornamelijk uit wit en zeer fijn zand en is op veel plaatsen afgescheiden van de zee door een smalle strook van stukken steenkoraal die uit de zee worden aangespoeld. Het kalme blauwe water is gunstig voor snorkelaars, het is met name aan de weerszijden van de rotsen visrijk.


Bij het strand is parkeergelegenheid aanwezig die direct op het strand uitloopt. Verder zijn er relatief weinig faciliteiten, dus neem uw eigen eten en drinken mee; ga lekker zitten en kijk naar de zonsondergang. Er is een restaurantje op het strand en er staan gespreid over het strand enkele bankjes met zonneschermen. De bomen zorgen voor prettige schaduw. Op het heetst van de dag komt regelmatig een ijscowagen langs.


Doordeweeks is het strand meestal rustig, maar in het weekend is Kleine Knip favoriet bij lokale families om te spelen, zwemmen en BBQ’en.

Kleine Knip
Grote Knip2

Grote Knip wordt door de lokale bevolking ook wel Playa Abou genoemd (strand in een dal) en is een van de bekendste stranden. Grote Knip ligt net als Kleine Knip, als een inham ingeklemd tussen steile rotsen.


Het strand met haar adembenemend mooie uitzichten en spectaculaire zonsondergangen, bestaat voornamelijk uit wit zeer fijn zand en is op bepaalde plaatsen afgescheiden van de zee door een smalle strook van stukken steenkoraal die uit de zee worden aangespoeld. Het kalme turkooisblauwe water is gunstig voor snorkelaars, het is met name aan de weerszijden van de rotsen visrijk.


Playa Kenepa is favoriet bij zowel de lokale bevolking als toeristen, maar voelt zelden overvol aan omdat het zo uitgestrekt is. Gezinnen houden van het strand omdat de kinderen er veilig kunnen spelen in het water.

Cas Abou

Playa Cas Abao (Bon Bini Beach) is de locatie waar de film Bon Bini Beach werd opgenomen. Het strand heeft fijn wit zand, kristalhelder ondiep water, wuivende palmbomen en tropische riffen. Een vlot om te zonnebaden en te spelen ligt aangemeerd voor het strand en een opwindende reeks watersporten is beschikbaar. Voor snorkelen is het minder geschikt, omdat er geen koraal is en daarom weinig vissen rondzwemmen.


Het is de ideale omgeving om te ontspannen tijdens een massage aan zee, vervolgens te chillen in een bar of te dineren in een restaurant.

Granid2

Dit begeerde strand is bij de plaatselijke bevolking bekend om zijn perfecte vissersomgeving en bij de toeristen om de aanwezigheid van de schildpadden. Dit kleine strand is een prachtige plek om te snorkelen met schildpadden in hun natuurlijke habitat tussen de kleurrijke houten vissersboten. U kunt ook vanaf een pier genieten van de natuurlijke schoonheid van deze kust, waar u getuige kunt zijn van de vissers die zich verzamelen om hun vangst van de dag direct aan de kust schoon te maken.
PLAYA GRANDI (PLAYA PISKADO)